Over Erika

erika kleurIk ben gestart als HR-adviseur. Het adviseren van managers was wat ik dagelijks deed. Over het motiveren van medewerkers, het doorvoeren van veranderingen en het uitvoeren van hun personeelstaken. Leidinggeven leek me wel wat, dus groeide ik door en werd manager. Toen kwam ik er achter dat het adviseren van managers toch echt anders is dan manager zijn. Het viel niet mee om medewerkers te motiveren, veranderingen door te voeren en mijn team zelfsturend en zelf-organiserend te maken.

Vanaf 2003 heb ik als interimmanager bij veel verschillende overheidsorganisaties gewerkt en in verschillende keukens gekeken.  Het doorvoeren van veranderingen hoorde altijd tot bij mijn opdracht. Met vallen en telkens weer opstaan heb ik geleerd hoe ik dat het beste kon doen.

Mijn visie op leidinggeven

Als leidinggevende draag je verantwoordelijkheid voor je mensen en voor de resultaten. De beste resultaten krijg je als je het beste uit je team haalt. Dan voelen ze zich betrokken bij het werk en worden ze productiever en werken ze met meer plezier. Dat is niet het doel, maar zorgt wel voor meer zelforganisatie, meer duurzame inzetbaarheid en een organisatie die wendbaar en flexibel wordt.

Opleiding en ervaring

Ik ben organisatiesocioloog, HR-professional, bedenker van de C.O.N.T.A.C.T.-methode© en auteur van het boek ‘Je moet gewoon van ze houden‘.

Ik heb opdrachten gedaan bij grote en kleine overheidsorganisaties, in verschillende sectoren (zorg, politie, onderwijs, gemeenten), zoals de Belastingdienst, Rijkswaterstaat en het CBS.

Comments are closed.

Website gerealiseerd door Webalist B.V.