Waarom doet hij niet wat ik adviseer !?

Het is niet eenvoudig om je directeur of bestuurder te laten doen wat jij adviseert.
Pfff…. Vertel mij wat. Soms was het om wanhopig van te worden.

Ik ken dat gevoel. Krijg ik een complex vraagstuk van de bestuurder. Heb ik onderzoek gedaan, de pro’s en con’s zorgvuldig tegen elkaar afgewogen en een goed advies gegeven. En dan wordt het advies niet overgenomen. Of erger, het verdwijnt onderin een la. Of het moet aangepast worden, en nog eens, en nog eens. Voor je het weet ben je zo een paar maanden verder en is het advies achterhaald.

Ik vraag toch niet te veel?

Zo moeilijk is het toch niet? Ik vraag toch niet het onmogelijke? Ik vraag alleen maar dat het stuk wordt gelezen en we daarover in gesprek gaan. Ik wil serieus genomen worden en waardering krijgen voor mijn advies. Echt niets bijzonders. En toch doet mijn bestuurder niet wat we hebben afgesproken.

Zo wil ik het niet meer

Het leek wel alsof ik aan een dood paard zat te trekken. Ik werd daar zo moedeloos van. Aan het eind van de dag voelde ik me hondsmoe en was ik bekaf. Ik heb wel eens gedacht: Misschien moet ik maar stoppen met HR. Ik merkte dat ik steeds chagrijniger werd en thuis moesten ze het ontgelden. Dit kon zo niet langer.

Herken je dat?

En als je het herkent, wat kost het jou dan? Voel je je ook wel eens leeg aan het eind van de dag? En is dat eens per maand of elke week? Denk je soms ook dat je maar moet stoppen met je HR-adviezen of een andere baan moet zoeken? Hoe vaak denk je dat? Heb je nog energie in het weekend om leuke dingen te doen? Of ben je zo moe dat je het liefst de hele dag in bed wilt liggen? Hoe lang houd je dat nog vol?

Het kan ook anders

Uit ervaring weet ik dat het ook anders kan. Ik heb ook een directeur gehad waarbij alles vanzelf ging. Waar ik bakken energie van kreeg. En hij van mij. Ik had het gevoel dat ik huppelend naar mijn werk ging. En als hij een advies niet overnam, dan legde hij uit waarom dat was. Meestal had ik me onvoldoende gerealiseerd in welke positie hij zich bevond. Of druiste het in tegen zijn principes. Het was heerlijk om van die directeur de business partner te zijn.

Wil jij je energie weer terug?

En dat is wat ik jou ook gun. Dat je energie krijgt van je directeur of bestuurder. Dat alles moeiteloos gaat. Dat je nooit meer denkt dat je moet stoppen met HR. Dat je weer energie hebt om in het weekend te doen wat je wilt. Dat je waardering krijgt voor je adviezen en erkenning voor je ideeën.

3 tips om het eenvoudiger te maken

Ik weet het, het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. En toch is het eenvoudiger dan je denkt. Hoe? Door het beste uit je directeur of bestuurder te halen. Wil je daarmee aan de slag, begin dan met deze 3 tips:

  1. Geef aan wat je wilt bereiken (in plaats van dat je zegt wat je niet wilt);
  2. Bouw een uitstekende relatie op met je directeur of bestuurder;
  3. Analyseer wat de belangen zijn van je directeur of bestuurder.

Wil je meer weten?

Of wil je ermee aan de slag? Neem dan contact met mij op. In een kennismakingsgesprek onderzoeken we wat precies jouw situatie is, waardoor je zo weinig energie hebt en je weinig credits krijgt voor je ideeën en adviezen. We onderzoeken wat je belangrijkste worsteling is en hoe ik je daar eventueel bij kan helpen. Je mag me ook bellen op 06-22 43 33 69.

 

No comments yet.

Geef een reactie

Website gerealiseerd door Webalist B.V.