Zo krijg je een stagnerend project weer op de rit

Drie maanden geleden week sprak ik met Vincent. Ik had contact met hem opgenomen om eens bij te praten en te horen waar hij mee bezig was.
Vincent is nu 3 jaar HR-directeur bij een ZBO. Toen hij begon heeft hij eerst de basis op orde gebracht en een e-HRM-systeem ingevoerd. Er is gestart met het online raadplegen van de dossier, daarna een verlofmodule, en het wijzigen van de persoonlijke gegevens.

perfectieDat ging heel goed. De organisatie was heel enthousiast en zijn team en hij kregen veel complimenten. Er werd veel gebruik van het systeem gemaakt.
Nu zijn ze bezig met het invoeren van de verzuimmodule en het digitaal doorgeven van bezettings- en salarismutaties.

En nu stagneert de implementatie. Er wordt minder gebruik van het systeem gemaakt, het aantal fouten neemt toe en het enthousiasme bij zijn team en de organisatie neemt af.

Vincent vertelde dat hij niet weet hoe hij dit kan veranderen. Hij heeft al verschillende dingen geprobeerd om de boel weer op de rit te krijgen. Hij heeft zijn team toegesproken, een aantal lijnmanager geïnterviewd en de verbetervoorstellen aan zijn team teruggekoppeld, samen met het team een plan van aanpak opgesteld. Het heeft allemaal niet geholpen.

Inmiddels zijn ze een jaar verder en Vincent merkt dat hij er steeds minder energie van krijgt, van zijn werk en van zijn team.

Het kost hem veel moeite en veel tijd. Hij ligt er soms wakker van. Hij weet eigenlijk niet meer zo goed wat hij nu moet doen.

Het was alsof ik mezelf hoorde praten. Zo herkenbaar. Al die dingen had ik ook geprobeerd toen ik bij mijn team het ‘klantgericht adviseren’ wilde invoeren. Ik had veel ambitie, wilde het goed doen en dacht dat ik het zelf wel kon.

Ik durf nu wel aan jou te bekennen dat dat heel dom was. Natuurlijk hoef ik niet alles zelf op te lossen, maar toen kwam falen in mijn woordenboek niet voor. En daarom heb ik er met niemand over gepraat. Daar had Vincent geen last van en vertelde hij me waar hij tegenaan liep.

Gelukkig maar, want ik kon Vincent heel goed helpen. Ik heb samen met Vincent, op basis van een wetenschappelijke methode voor prestatieverbetering, geanalyseerd waardoor de invoering van deze e-HRM-modules stagneerde. Daarna hebben we samen met het HR-team interventies gekozen die ervoor zorgen dat de invoering van deze modules net zo goed verlopen als de eerste modules.

Wat heeft het opgeleverd? 

  • Het plezier om e-HRM in te voeren is weer terug bij het HR-team en het aantal fouten is afgenomen;
  • De managers gebruiken het systeem vaker en zijn daarover weer enthousiast;
  • Vincent krijgt meer energie van zijn werk en zijn team. Het kost hem minder moeite en hij heeft tijd voor andere taken;
  • Vincent weet wat hij moet doen om zowel het plezier als de prestaties te verhogen.

Wil je net als Vincent meer energie en meer tijd krijgen? Meld je dan aan voor een strategiegesprek. Tijdens dit (telefonische) gesprek van ongeveer 45 minuten onderzoeken we samen wat precies jouw situatie is, wat je belangrijkste worstelingen zijn en hoe ik jou daar eventueel bij kan helpen. Dit gesprek t.w.v. 197,00 euro word je (nu tijdelijk) gratis aangeboden.

Wat levert een strategiegesprek je op? Je krijgt een helder zicht op waar je naar toe wilt, voor jezelf en met je team. Je weet wat de hindernissen zijn die je op dit moment verhinderen dit doel te bereiken. Je leert welke 3 stappen nodig zijn om dit doel te bereiken en je ontdekt wat de eerste stap is die je nu kan zetten. Meld je direct aan

No comments yet.

Geef een reactie

Website gerealiseerd door Webalist B.V.